GATE är ett svenskt hjälpmedelsföretag med en lång tradition av forskning och produktutveckling. Med ny teknik och passion för design och omvårdnad skapar vi nya lösningar, nya förutsättningar och nya möjligheter för både patienter och vårdare. Helt enkelt en tryggare och bättre vardag.

På GATE arbetar personer med lång erfarenhet från hjälpmedelsbranschen och med en gemensam passion: Att tillsammans med dig göra skillnad och skapa livskvalitet och nya möjligheter – för såväl brukare som vårdare. 

GATEs huvudkontor, produktion och lager finns i Reftele, men våra kunniga säljare befinner sig nära dig och är alltid redo att ge personliga råd ur både mänskliga
och ekonomiska perspektiv. 

Designar och utvecklar hjälpmedel

GATE utvecklar och säljer högkvalitativa hjälpmedel i Sverige och stora delar av världen: Europa, Asien, Nordamerika och Oceanien. Bland GATEs egenutvecklade produkter finns gåbord, gåbord med uppresningshjälp och hygienstolar.
Samtliga med innovativ design och nya lösningar.

Individuell passform

GATE förhandlar aldrig bort den individuella, ergonomiska passformen. Den är vår möjlighet att göra verklig skillnad för varje individ. Att så långt som det bara är möjligt anpassa produkterna efter individen är en av våra käpphästar. Du märker det bland annat på våra hygienstolar som kombinerar alla tre standardmåtten i samma stol.

Världsledande hjälpmedelsprodukter

GATE är också återförsäljare av hjälpmedel från några av världens ledande tillverkare. Att kunna bevisa produkternas funktion och resultat är mycket viktigt för GATE. Därför föredrar vi att arbeta med produkter som är väl beprövade och har en omfattande klinisk dokumentation.

Nya lösningar av hjälpmedel

Gåborden från GATE har en design som frigör istället för att låsa in. Vi har bytt ut den klassiska ramen mot två pelare. Brukaren får större frihet och medhjälparen eller vårdpersonalen kommer lättare åt.

Nya material

Att utnyttja nya material är ett av våra många sätt att underlätta i vardagen. Aluminium är ett tåligt material som även gör produkten lätt och smidig.

Designfilosofi

Gemensamt för GATEs egenutvecklade produkter är att de alla har det där lilla extra. En detalj, en lösning eller ett material som ingen annan har.

Formgivning av hjälpmedel

GATEs inställning till formgivning skiljer sig från mängden. Vi vägrar att trampa i gamla hjulspår och vill skapa produkter med: ett egenvärde, i samtida material och design och med nyskapande och ibland oväntade lösningar.